Γιατί υφασμάτινες πάνες;

Αναμφισβήτητα, η πάνα μίας χρήσης ενέχει το χαρακτηριστικό της ευκολίας που προκύπτει από την χρησιμοποίησή της. Κάπου εκεί όμως σταματούν και τα πλεονεκτήματά της όσο αφορά τη σύγκριση της με την υφασμάτινη πάνα ενός μεγέθους. Συγκεκριμένα, η χρήση υφασμάτινης πάνας στο παιδί σας, προσφέρει τα παρακάτω σημαντικά πλεονεκτήματα:
  • Προστασία του μωρού σας: σε αντίθεση με τις πάνες μίας χρήσης στις οποίες χρησιμοποιούνται κατά κόρον πλαστικά και χημικά, οι υφασμάτινες πάνες έχουν στο εσωτερικό τους μαλακό ύφασμα suede και ένθετα από μπαμπού. Το αδιάβροχο PUL, το οποίο εμποδίζει τις διαρροές, δεν έρχεται σε επαφή με το δερματάκι του μωρού σας. Με αυτό τον τρόπο, έχετε ένα πολύ πιο χαρούμενο και υγειές μωρό καθώς αισθάνεται πιο άνετα όλο το 24ωρο, δεν συγκαίεται και κυρίως, δεν  επιβαρύνεται από διάφορα χημικά.

  • Οικονομία: κατά μέσο όρο, θα χρειαστείτε περίπου 6.000-8.000 πάνες για το μωρό σας, ανάλογα με τη συχνότητα που το αλλάζετε. Με τις τρέχουσες τιμές των πανών μίας χρήσης, το συνολικό κόστος για πάνες θα κυμανθεί από €1.500 έως €1.800, ανάλογα με τις πάνες που χρησιμοποιείτε. Έτσι, με τη χρήση υφασμάτινων πανών ενός μεγέθους μπορείτε να αναμένετε οικονομία της τάξης των €1.200 - €1.400 ακόμη και συνυπολογίζοντας το κόστος πλύσης, το οποίο στα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια δεν ξεπερνάει τα €0,10 - €0,15 ανά πλύση. Η χρήση λοιπόν υφασμάτινων πανών προσφέρει σημαντική οικονομία, η οποία σε περίπτωση 2ου ή 3ου παιδιού πραγματικά εκτοξεύεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υφασμάτινες πάνες μας έχουν μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής.
       
  • Γρηγορότερη απεξάρτηση από την πάνα: οι πάνες μίας χρήσης, με τη χρησιμοποίηση πλαστικών και χημικών δίνουν μία εσφαλμένη αίσθησης μόνιμης στεγνότητας με την οποία το μωρό σας συνηθίζει να νοιώθει άνετα και από την οποία δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί να απεξαρτηθεί. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο μέσος όρος των ετών κατά τα οποία τα μωρά φορούν πάνες έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 20-30 χρόνια. Από την άλλη, οι υφασμάτινες πάνες προστατεύουν το μωρό σας χωρίς όμως να δίνουν την εσφαλμένη αίσθηση μόνιμης στεγνότητας των πανών μίας χρήσης, κάνοντας το να θέλει να απεξαρτηθεί από αυτές συντομότερα.
  • Προστασία του περιβάλλοντος: έχετε σκεφτεί πόσους τόνους σκουπίδια δημιουργούμε κάθε χρόνο με τις πάνες μίας χρήσης που πετάμε, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον ήδη καταπονημένο πλανήτη μας; Με τις υφασμάτινες πάνες τίποτα δεν πετιέται και με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. 

    

  • Στυλ: οι υφασμάτινες πάνες μας διατίθενται σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, δίνοντας στο μωράκι σας ξεχωριστό στυλ. Μπορούν να φορεθούν και ως ρουχαλάκια, τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι, προσφέροντας ακόμη περισσότερη οικονομία με αυτή τους τη χρήση.
Όπως αναφέρθηκε, το μοναδικό μειονέκτημα της υφασμάτινης πάνας έχει να κάνει με την ευκολία, δηλ. με το χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε στον καθαρισμό τους και ειδικότερα αυτών με στερεά υπολείμματα, οι οποίες όμως δεν θα είναι περισσότερες από 1-2 τη μέρα. Η μεγάλη πλειοψηφία τους μπαίνει απλά στο πλυντήριο χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις είτε σε χρόνο είτε σε προσπάθεια από μέρους σας. Σε κάθε περίπτωση, θα διαπιστώσετε ότι ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτούνται για τις υφασμάτινες πάνες σας υπολείπονται σημαντικά των πλεονεκτημάτων που θα σας προσφέρει η χρήση τους. Περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά τη χρήση τους, τον τρόπο πλυσίματος & στεγνώματός τους κλπ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στις κατηγορίες των υφασμάτινων πανών και φυσικά, επικοινωνώντας μαζί μας.