Συχνές ερωτήσεις

Ε. Πόσες υφασμάτινες πάνες θα χρειαστώ;

Α. Ο αριθμός υφασμάτινων πανών που θα χρειαστείτε εξαρτάται από τη συχνότητα που αλλάζετε το μωράκι σας καθώς και από το πόσο συχνά θέλετε να βάζετε πλυντήριο. Αν υπολογίσουμε ότι ένα νεογέννητο χρειάζεται 12 περίπου πάνες την ημέρα, τότε θα χρειαστείτε τουλάχιστον 24 πάνες για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο πλυσίματος και στεγνώματος. Παρόλα αυτά, 30-36 τεμάχια θα σας επιτρέψουν να έχετε διαθέσιμες πάνες ανά πάσα στιγμή, χωρίς να είστε υποχρεωμένες να τις πλένετε τόσο συχνά. 


E. Θα χρειαστώ διαφορετικές πάνες σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του μωρού μου;

A. Οι πάνες funky monkey είναι ενός μεγέθους (one size), πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε άλλες πάνες καθώς το παιδί σας αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Μπορούν δε να χρησιμοποιηθούν σε μωράκια ηλικίας 0-3 ετών ή βάρους 3-15 κιλών. Το μέγεθος της πάνας μπορεί να μεταβληθεί χρησιμοποιώντας τα ανάλογα κουμπιά (snaps) ώστε να έχει τέλεια εφαρμογή σε κάθε περίπτωση.


E. Θα χρειαστεί να προμηθευτώ τα ένθετα ξεχωριστά;

A. Όλες οι υφασμάτινες, πλενόμενες πάνες funky monkey περιλαμβάνουν ένθετο, ώστε να μη χρειάζεται κάποια επιπλέον αγορά από μέρους σας. Αν το επιθυμείτε για περισσότερη απορροφητικότητα ή μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να προμηθευτείτε επιπλέον ένθετα τεσσάρων (4-layer) ή πέντε (5-layer) στρώσεων, κάτι όμως το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό.


E. Ποιες οι διαφορές των διάφορων τύπων πανών που πωλούνται από τo funky monkey;

A. Οι διάφοροι τύποι πανών προσφέρουν κάποια ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι χρήσιμα, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Συγκεκριμένα, η πάνα Pocket, ο πιο διαδεδομένος τύπος πάνας, συνδυάζει την ποιότητα με την οικονομία και την ευκολία χρήσης. Κάθε πάνα περιλαμβάνει μία θήκη, ή τσέπη, στο εσωτερικό της μέσα στο οποίο τοποθετείται το ένθετο της επιλογής σας. Ταυτόχρονα, μπορεί να τοποθετηθεί και δεύτερο ένθετο για περισσότερη απορροφητικότητα. Οι πάνες και τα ένθετα στεγνώνουν ξεχωριστά προσφέροντας καλύτερο χρόνο στεγνώματος. 

Αντίθετα, στις πάνες All-in-One το ένθετο είναι ραμμένο και δεν αφαιρείται. Χρησιμοποιείται κατά τον ίδιο τρόπο με την πάνα Pocket, παρόλα αυτά, δεν απαιτείται η τοποθέτηση ένθετου πριν από το άλλαγμα ενώ ταυτόχρονα, η πάνα και το ένθετο πλένονται και στεγνώνουν μαζί, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία, με έναν μόνο μικρό συμβιβασμό όσο αφορά το χρόνο στεγνώματος.

Οι πάνες Διπλού Λάστιχου έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις πάνες Pocket, με τη διαφορά ότι έχουν διπλά λάστιχα στα πόδια, εμποδίζοντας πιθανές διαρροές σε περιπτώσεις που η πάνα έχει κορεστεί λόγω αυξημένου χρόνου που μεσολαβεί ανάμεσα στα αλλάγματα (π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας). Το ένθετο είναι επίσης ξεχωριστό σε αυτό τον τύπο πάνας, με τη διαφορά ότι κουμπώνει πάνω της με κουμπί (snap).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό από υφασμάτινες, πλενόμενες πάνες, ανάλογα με τις ανάγκες σας σε ευκολία, οικονομία και απορροφητικότητα.


E. Tι μπορώ να κάνω με τις λερωμένες πάνες σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι;

A. Αν για κάποιο λόγο σας είναι δύσκολο να αποθηκεύσετε τις λερωμένες (ειδικά με στερεά υπολείμματα) πάνες, μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημά μας ρολά liners βισκόζης. Τα εν λόγω ρολά αποτελούνται από εκατό υδατοδιαλυτά φύλλα βισκόζης, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό της υφασμάτινης πάνας όταν επιθυμείτε. Όταν το μωράκι σας λερώσει την πάνα του, απλά αφαιρείτε το φύλλο βισκόζης μαζί με τα υπολείμματα και το πετάτε στη λεκάνη της τουαλέτας. Η υφασμάτινη πάνα μπορεί μετά να αποθηκευτεί πολύ πιο εύκολα. Επίσης, στο κατάστημά μας, μπορείτε να βρείτε τσάντες άπλυτων καθώς και τσάντες wet & dry, στις οποίες μπορείτε να τοποθετείτε ξεχωριστά τις καθαρές και τις λερωμένες υφασμάτινες πάνες και οι οποίες είναι ιδανικές για την έξοδο, τις διακοπές κλπ.   


E. Από τι υλικά κατασκευάζονται οι υφασμάτινες πάνες funky monkey;

A. Tο εξωτερικό περίβλημα είναι 100% αδιάβροχο PUL, το οποίο όμως επιτρέπει στο δερματάκι του μωρού σας να αναπνέει. Η εσωτερική επένδυση αποτελείται από 100% μαλακό ύφασμα σουέντ η οποία είναι απαλή με το μωρό σας, ενώ επιτρέπει στα ούρα να απορροφούνται από το ένθετο δίνοντας ταυτόχρονα μια αίσθηση φρεσκάδας. Τα ένθετα αποτελούνται από στρώσεις μπαμπού στο εξωτερικό τους και στρώσεις μικρο-ινών στο εσωτερικό τους. Ο συνδυασμός αυτός εξασφαλίζει μέγιστη απορροφητικότητα αλλά και υγιεινή για το μωράκι σας.  


E. Ποια η διαφορά των ένθετων μπαμπού τεσσάρων (4-layer) και πέντε (5-layer) στρώσεων;

Α. Τα ένθετα πέντε στρώσεων έχουν μία παραπάνω στρώση από μικρο-ίνες στο εσωτερικό τους και συνεπώς, υπερέχουν σε απορροφητικότητα των ένθετων τεσσάρων στρώσεων. Από την άλλη, τα ένθετα τεσσάρων στρώσεων τα οποία και περιλαμβάνονται με κάθε πάνα funky monkey, χωρίς να υστερούν σημαντικά σε απορροφητικότητα, είναι πιο οικονομικά και στεγνώνουν γρηγορότερα. Κάθε τύπος ένθετου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα και μπορούν να συνδυαστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. 


Ε. Είναι οι πάνες funky monkey ασφαλείς για το μωράκι μου;

Α. Οι υφασμάτινες, πλενόμενες πάνες μας είναι πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς τόσο για τα υλικά όσο και για τη διαδικασία κατασκευής τους. Τα υφάσματα, ραφές και χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή, ενώ διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι ποιότητας σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής. 


Ε. Δίνεται κάποια εγγύηση για τις πάνες funky monkey;

Α. Οι πάνες funky monkey είναι οι μοναδικές που προσφέρονται με εγγύηση ενός έτους, σύμφωνα με τους σχετικούς όρους χρήσης


Ε. Μπορώ να ελέγξω την ποιότητα, το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά των πανών funky monkey από κοντά;

Α. Η εταιρεία μας διατηρεί φυσικό κατάστημα όπου είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Αν είναι εφικτό για σας, μπορείτε να μας επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων και να ελέγξετε τα προϊόντα μας από κοντά.


Ε. Πως μπορώ να λύσω τυχόν απορίες που θα μου δημιουργηθούν σχετικά με τη χρήση υφασμάτινων, πλενόμενων πανών;

Α. Μπορείτε να αντλήσετε πολλές πληροφορίες και να λύσετε τυχόν απορίες σας μέσα από την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας. Παρόλα αυτά, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω μηνύματος e-mail.